Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

The Abstract isn’t Sexually Stimulating, 2000-2001
Video , 00:02:59
computer animation

"Animatie van een tekening uit mijn onderbewuste. Wanneer in beweging, neigt de abstracte fantasie geleidelijk naar natuur en mythologie – alleen om op het einde te verdwijnen, als een gedachte die in zichzelf oplost. Tussen de binnenkant en de buitenkant, tussen goede en slechte gedachten, is er een plaats waar het lichaam, de geest en andere vormen van materie hun spel spelen."

"In tegenstelling tot willekeur plaats ik het ontstaan van iedere geschreven en gesproken taal, het mystieke. Van walging tot extase, dat is waar het mystieke over het algemeen om gaat. Urewut. De alles verslindende lust naar het leven en de liefde. Unificatie, zich niet afgezonderd voelen van de rest. Geen ego, geen grenzen. Creatie wordt een met zijn schepper. Ik noem het het analoge. Het analoge versus de willekeur. Het analoge dat ritueel, duivels, mysterie, verlangen, smachtend verlangen, lust omvat, terwijl het digitale controle, technologie, sublimatie, afhankelijkheid, netheid, transparantie omvat. Het analoge plus het digitale is waar de mens om gaat: perspectief." 

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: AMVK

Produced by: AMVK, Club Moral