Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

Future logics 1 kl (c)image: AMVK
Future : Logics = Art : Science, 1979
Installatie

"In een kleine ruimte van 6m bij 5m hingen 37 plexi-werken met grote stalen nagels in plafond en muren, aldus een berekende wanorde vormend. De werken hadden allemaal verschillende afmetingen, ze hingen niet parallel met de muur, en op niet comfortabele kijkhoogte. Het was haast onmogelijk de werken te bekijken zonder kwetsuren op te lopen.

De tentoonstelling was een door mij gemaakte conclusie van 2 jaargangen ‘New Scientist’, oudere wettenschappelijke bronnen, en Wittgenstein."

− AMVK