Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

Anne mie van kerkhoven photo m hkacc20 (c)image: M HKA
Interieurtekeningen, Manasota Key Road, Florida, Februari 2013, 2013
Tekening
serie of 7 drawings

7 tekeningen gemaakt in de “Hermitage”, kunstenaarsresidentie in Florida, Sarasota, op 20 meter van de Carribean, Golf van Mexico.


"De geklasseerde visserswoning, het voornaamste gebouw op de site, is helemaal in hout gemaakt. De binnenstructuur van het huis is erg aanwezig waardoor het samenspel met het hedendaags burgerlijk meubilair tamelijk dwingend is. Ter plaatse was ik het boek 'Rhythmanalysis, Space, Time and everyday Life' (1992) van Henri Lefebvre aan het lezen en op een gegeven moment ben ik fragmenten van het huis beginnen aftekenen. Waarna ik er een reflectie uit Lefebvres boek bijgeschreven heb, van het eerste hoofdstuk:'the Critique of The Thing'." — AMVK