Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

GEWELD | VIOLENCE

Videostill aphroditesgirdle 2 video still: (c) Victoria Begalskaya, Collection M HKA, Antwerp, Donation of the artist, 2016
Aphrodite’s Girdle, 2014
Video , 00:27:30
video, documentary, color, sound, English subtitle

Aphrodite’s Girdle werd gemaakt het Teresa Creative Union of Artists en sekswerkers en kunstenaars, met naast de kunstenares Vika Begalskaya de sekswerkers Alexander Vilkin, Marina Denisova, Taira Dance, Diana Portlend, Sergey Potapov, Karina 'Katwoman' Dulina, Baretta, wat aan de harde visie tegelijkertijd een melancholische en ironische twist geeft. De video van Begalskaya moet geplaatst worden binnen de context van activistische post-feministische werken. Het is geen kritiek op de mannelijke dominantie, maar een kritiek op deze kritiek. De poppenkastachtige scenes met kartonnen figuren, schilderijen en andere objecten maken duidelijk dat deze vrouwen trots zijn en de controle over hun bestaan niet zijn verloren.