Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

GEWELD | VIOLENCE

Olga tobreluts %e2%80%93 modernisation. part ii  2002 2003 foto m hkacc3 Collection M HKA, Antwerp, Donated by the artist, 2013
Modernisation (Part II), 2002-2003
Fotografie , 120 x 150 cm
c-print

In haar werk gebruikt Olga Tobreluts moderne technologieën om heroïsche veldslagen uit het verleden hyperrealistisch weer te geven met hedendaagse personages. Zo ontstaan er groteske beelden van een virtuele toekomst die opgebouwd is uit reminiscentie aan de oertijd. Hedendaagse dansers en sportlui gaan het gevecht aan met draken en demonen, in een setting die rechtstreeks refereert aan de barok.