Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

GEWELD | VIOLENCE

Pilar delahante matienzo  susana  pase  acceso ilimitado Collection M HKA/Museum of Contemporary Art Antwerp, image: (c) M HKA
Pase. Acceso ilimitado [Come In, Unlimited Access], 2003
Installatie , 18 x (40 x 30 cm), 2 x (51 x 40 cm)
ink, paper

Fotografie is een plek waar leven en dood samenkomen in een beeld. Met de compositie Pase. Acceso ilimitado (Come in, unlimited access) daagt Susana Pilar Delahante Matienzo de kijker uit om binnen te treden in een wereld van gevaar en geweld. Ze projecteert zelfportretten van pijn en lijden als virtuele tattoos op het lichaam. Haar werk is een vitaal teken van weerstand en verzet, maar ook een aanhoudende aanklacht.