Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

WAANZIN | MADNESS

Wudtke  ina  a portret of an artist as a worker  2006 photo clinckx 2 Collection M HKA, Antwerp / Donated by the artist, 2006
A Portrait of the Artist as a Worker, 2006
Video

In de video A Portrait of the Artist as a Worker declameert Ina Wudtke een poëtisch essay van de Belgische filosoof en schrijver Dieter Lesage over haar werk. Op een ironische toon en met veel solidariteit wordt er ingegaan op de vele lagen van de artistieke praktijk van tegenwoordig, en op het hele scala aan nevenactiviteiten die artiesten moeten uitvoeren om financieel te overleven als kunstenaar. De video maakt gebruik van vrolijke technieken uit de dj en mc-wereld en bevat uitvoeringen van Ina Wudtke aka DJ T-INA darling, Berlin mc quio en Caro Leszcinski (zangeres) van de "trash cats"). A Portrait of the Artist as a Worker is een geestige, slimme en provocerende speech over werken (als vrouw) in de hedendaagse kunstwereld.