Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Middle Gate Geel '13

Wp 2014  0083 Priv├ęcollectie, image: (c) Willy Peeters
The Humpty Dance, 2008
Installatie , 213 x 120 x 65 cm
assemblage

Agathe Snow is geboren in Corsica, maar leeft en werkt in New York. Via haar kunst geeft ze gestalte aan haar fascinatie voor haar eigen omgeving (‘Lower East Side’) en het collectieve: ze organiseerde reeds 24 uren dans-marathons, en maakte op straat eten klaar voor honderden mensen. Naast deze happenings, maakt ze sculpturen waarbij ze eveneens de samenleving naar voren tracht te schuiven.

The Humpty Dance is een sculptuur die zinspeelt op de gekruisigde Christus. De gekruisigde Christus staat niet enkel onstabiel (door het wiel zwiept hij naar alle kanten), hij draagt ook een gasmaker. Hiermee refereert Snow naar onze wankele en verontreinigde omgeving en maatschappij. De materialen waarmee ze dit sculptuur opbouwt, doet aan als ‘bricolage’. Het zijn voorwerpen die ze krijgt van vrienden of die ze vlakbij huis op straat vindt.