Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

5 bis 19820400a (c)image: AMVK
Woman with Green Hair, 1982
Andere , 40.5 x 42.5
Paint on Plexiglass

"Ik maakte beelden van vrouwenfiguren voor bij de installatie 19 Enochian Keys vs. 39 Steps of A. Hitchcock, waar ik in een hardcore coiffeursalon in London tien doorzichtige plastic mappen aan rubberen draden hing. De mappen stellen de 19 Enochiaanse sleutels voor.  Deze sleutels zijn elk op één kant van een map voorgesteld door een beeldencombinatie van mezelf, gebouwen, hypnose en trance.

Hierbij hoort de film 39 Steps/19 Keys, waarin ik een vergelijking maak tussen de demonische regie-manieren van filmmaker Alfred Hitchcock enerzijds, en de 19 manieren om de duivel op de roepen anderzijds."

− AMVK