Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

10.mistressofthehorizon (c)scan: M HKA, cover: AMVK
Anne-Mie Van Kerckhoven – The Mistress of the Horizon, 2001
Boek , 215 p., 29.7 x 29.5 cm
Ink, paper

Dit boek werd uitgegeven naar aanleiding van AMVK's tentoonstelling "In a Saturnian World" in the Renaissance Society in Chicago (25.09.2011 - 18.12.2011) en in Mu.ZEE in Oostende (18.02.1012 - 27.05.2012).

Concept & Selectie afbeeldingen: Anne-Mie Van Kerckhoven, Zeno X Gallery
Teksten: Ludwig Seyfarth, Dirk Snauwaert, Philip Van den Bossche, Anne-Mie Van Kerckhoven, Hamza Walker
Design: Jean-Jaques Stiefenhofer
Vertaling: Dutch translations by Christelle Bogaert, English translations by Gregory Ball
Teksten door Anne-Mie Van Kerckhoven, origineel gepubliceerd in Paradogma, Maldoror, 's-Gravenhage, 1993
Teksten door Ludwig Seyfarth: origineel gepubliceerd in Über das Ich. Anne-Mie Van Kerkchoven, ed. Berliner Künstlerprogramm/DAAD(Berlin), 2009. Vertaald van het Duits naar het Engels door April Lamm and Franz v. Stauffenberg.