Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

19900000b kl (c)image: AMVK
, dimensions variable
paint on forex in wooden frame

"Het werk werd gemaakt op het moment waarop een nieuw tv-formaat zou uitkomen speciaal voor high-definitionweergave. Had ik gezien op een Photokino-beurs in Duitsland. De houten kaders rond de werken hadden de scherm-afmetingen van de tv’s.

Elk scherm toont de wisselwerking tussen twee elementen: de straat en een vrouw, mijn vader en mijn tante Rita, mijn twee grootmoeders, Kapitein Zeppos en Ariane Despinal, David Lynch en Isabella Rossellini, een crimineel koppel dat vermoord werd in een taxi… Beelden uit mijn persoonlijke leven en uit de massamedia worden over dezelfde kam geschoren."

− AMVK