Het tentoonstellingsproject Middle Gate II Het verhaal van Dimpna is een samenwerking tussen het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, en cultuurcentrum de Werft in Geel. Middle Gate II is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in Geel in 2013. Het concept van de tentoonstelling is nauw verweven met de legende van de heilige Dimpna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken, en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid. De legende van Dimpna is sterk verbonden met de identiteit van de stad Geel, “de barmhartige stede”.

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

20000000c kl (c)image: AMVK
Prober met filosofen: Leibnitz 1, 2000
Mixed Media , 42 x 29.7 cm
computer print on plexiglas and pvc, with magnetic back

"Maken deel uit van het hele proces rond Morele herbewapening, een seks-en-technologie-project, met als ondertitel Veerkracht thuis!

Als HeadNurse nam ik 96 vrouwenbeelden uit mijn databank en verbond ze met woorden uit teksten over mogelijkheden tot interne zelforganisatie, over thermodynamica en kennisrepresentatie, over orde in systemen in een staat van onevenwicht, over connectionistische netwerken en over de weergave van concepten en associaties in het algemeen. Door middel van een systematisch gebruik en hergebruik van afbeeldingen van vrouwen, vanaf de eerste naaktbladen tot aan de seksuele revolutie, activeerde ik een alchemistisch proces in vijf stappen. Vertrekkend vanuit denkers in de barok, tot bij Nietzsche. Als HeadNurse ben ik zowel de assistente van Nietzsche als de vrouwelijke tegenhanger van Big Brother."

− AMVK